23 September 2023

Sheikh Jassim pronari i ri i Manchester Unitedit

Manchester Unitedi më në fund do të kalojë në duart e miliarderëve të Katarit pasi mediat angleze shpallën datën e blerjes së klubit mëngjesin e sotëm.

Sheikh Jassim e fitoi këtë betejë të ashpër dhe shteti i Katarit do të udhëheqë Manchester United për vitet në vijim, gjë që mund ta sjellë klubin në të njëjtin nivel me rivalët e qytetit, Manchester City.

Mediat angleze të mëngjesit të sotëm raportojnë se data e shitjes zyrtare të Manchester United është caktuar për mesin e tetorit.

Sheikh Jassim do të ndajë rreth 7 miliardë euro për blerjen e United.

Sipas mediumit britanik “The Sun”, “Djajtë e Kuq” do të bien në duar të sigurta pasi ata do të përfundojnë tek mbretëria e Katarit.

Jassim e bleu klubin dhe do ta ketë pronësinë komplete të United.

Thuhet se ai e ka ndërmend të investojë në stadium dhe në infrastrukturë të klubit, ndërsa do të vazhdojë ta përmirësojë ekipin.

Zyrtarizimi i kësaj marrëveshjeje mund të bëhet në fillim të muajit të ardhshëm, ndërsa Manchester United do të shpresojë që ta nisë një epokë të re të sukseseve, të cilat i munguan në dekadën e fundit.